8. august 2007

Undervurderer folket

Det å snu flyttetrenden og få folk til å bosette seg i bygdene er ikke gjort på 1 2 3 selv om Lars Sponheim tror det.

Forskeren Georg Arnestad var i går ute og offentliggjorde en rapport som viser at det i 89 av 113 kommuner der Senterpartiet har ordfører er det flere som flytter fra enn til ville på NRK Sogn og Fjordane i går si lite om forskningsmateriellet som undebygger påstanden om at fraflyttingen kommer direkte av at det er SP som styrte i kommunene. Og etter det har mange av oposisjonspolitikerne kastet seg på bølgen i håp om å få så mye som overhodet mulig ut av saken. Både Siv Jensen og Lars Sponheim har vært ute og kritisert SP i håp om å overskygge det faktum at SP har bidratt til et løft i kommune-Norge.

Jeg synes Frp og Venstre skylder velgerne en unnskyldning. De Senterparti-ordførerne vi har rundt om i landet er valgt av folket. Og de er valgt av folket fordi de mener at de styrer kommunen best. Når Siv Jensen og Lars Sponheim går ut på denne måten stiller de et spørsmålstegn ved folks evne til å se sitt og kommunens beste og det er undervurdering av velgerne. Dessuten kan det tenkes at disse ordførerne er valgt fordi folket mente at de var best skikket til å snu fraflyttingen fra kommunene.

Senterpartiet ønsker å gi folket mulighet til å bo i kommunene og vi mener vi er på god vei med å skape en muligheten. Vi har styrket kommunen med 18 milliarder kroner samtidig som vi satser tungt på samferdsel og breibånd. Vi satser på psykiatritjenesten i kommunene og har bestemt at ingen lokalsykehus skal legges ned. Med Senterpartiet i regjeringen har kommunenes inntektsnivå økt med 14,5 milliarder kroner noe som betyr flere skoler og bedre sykehjem.

Arnestads forskning sier heller ingenting om kommuner styrt av andre partiet. Skulle vært spennende og hørt hvordan det sto til i kommuner der Høyre, Arbeiderpartiet eller Frp styrer. Arnestads forskning virker litt halvferdig for han ville neppe fått samme konklusjon hvis han hadde forsket litt mer og samtidig sett på Senterpartiets innsats i regjeringen.

1 kommentar:

Kristine sa...

Eg blir så imponert av slike "fantastiske" konklusjonar. Rett og slett.. På same måte som global oppvarming ikkje er farleg. Fantastisk.

Eg tek meg forresten fridommen til å leggja ein kopling til bloggen din, på bloggen min. Vonar du ikkje drep meg av den grunn, for det ville vore litt trist.