6. september 2007

Næringslivet i Stor-Elvdal Kommune

Kommer du til å flytte tilbake til Stor-Elvdal? Du vil kanskje få et noe vagt svar hvis du stiller en videregående elev dette spørsmålet, men hvis du stiller spørsmålet: Hva skal til for at du flytter tilbake til kommunen etter endt utdanning så vil svaret komme raskt og kontakt: jeg må ha en jobb å gå til.

Hvis kommunen vår skal overleve i fremtiden må vi ha arbeid og tilby innbyggerne. Det er derfor viktig at kommunen aktivt jobber sammen med næringslivet for å gjøre hverdagen enklere for de som ønsker å satse i kommunen vår.

Stor-Elvdal Senterparti mener at kommunen skal satse på eksisterende og nytt næringsliv gjennom aktiv tilrettelegging og samarbeid. Er det noen som ønsker å satse i kommunen vår så skal kommunen gjøre alt de kan for å hjelpe disse enten det er med barnehageplass, boligtomt eller bredbåndtilkobling.

Hva var vi å tilby i kommunen vår? En oversikt over alle tilbud og ressurser kommunen har innen næringsliv og reiseliv ville kommet godt med for de som planlegger og vil noe i kommunen.

En skikkelig turistinformasjon er uhyre viktig for at turister skal stoppe på Koppang når de reiser gjennom Østerdalen og der har vi en stor utfordring. Hvordan få gjennomreisende til å ta turen innom sentrum? Stor-Elvdal Senterparti mener en skikkelig turistinformasjon både sør og nord i kommunen er viktig. Der vil gjennomreisende få en oversikt over hva kommunen har å tilby og hva de bør stoppe å se nærmere på gjennom sin ferd i Østerdalen.

Senterpartiet vil ikke bare utdanne arbeidstagere, de vil også utdanne arbeidsskapere. Vi vil gi elevene på ungdomsskole og videregående mulighet til å starte for seg selv og starten av starten er en ungdomsbedrift. Undersøkelser viser at sjansen for å starte sin egen bedrift øker betraktelig hvis man får opplæring på elevbedrift tidlig. Også her er det viktig at kommunen er tungt inne. Først for å informere om hva kommunen har å tilby så for å bruke kompetansen og tjenesten disse elevbedriftene har å komme med.

Kommunen:
Kommer du til å flytte tilbake til kommunen?
Ferdigutdannet student:
Njaaaa, kanskje!
Kommunen:
Vi har en jobb til deg, også har vi funnet ei boligtomt oppi Båserøsta hvor du kan bygge hus.
Ferdigutdannet student:
Je kjæm i morra!

Ingen kommentarer: